Gilad JaphetOprichter en CEO
background
Previous page Next page
Beginning of quote:Ik maak van MyHeritage niet alleen een bedrijf dat het goed doet, maar dat ook goed doet in de wereld. End of quote.
MyHeritage is het geesteskind van technologieveteraan en ervaren genealoog Gilad Japhet. Dankzij zijn ondernemende visie en passie voor familiegeschiedenis is MyHeritage uitgegroeid van een garage startup tot een wereldwijd toonaangevend internetbedrijf voor consumenten, met tientallen miljoenen gebruikers over de hele wereld.
Voor de oprichting van MyHeritage heeft Gilad zijn sporen verdiend bij BackWeb Technologies en bij BRM Technologies waar zijn rollen als Head of Product Management en leider van de antivirus research eenheid de successen van deze bedrijven hebben ondersteund.

De afgelopen tien jaar is Gilad de drijvende kracht geweest achter onze missie om familiegeschiedenis eenvoudig en toegankelijk voor iedereen te maken, met een aantal bekroonde producten. Hij heeft MyHeritage geleid tijdens belangrijke overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden met branchegenoten.

Gilad investeert zijn vrije tijd aan verschillende pro bono initiatieven. Hierbij zet hij de technologie en het netwerk van MyHeritage in voor een hoger doel. De prestaties variëren het opsporen van honderden erfgenamen van gestolen goederen of geplunderde kunstwerken, zodat zij een kans krijgen om hun familie-eigendommen terug te claimen, tot het persoonlijk betrokken raken bij genealogische mysteries om deze op te lossen en families te herenigen. Het zijn deze activiteiten die hem in genealogische kringen de bijnaam "Sherlock Holmes" hebben opgeleverd.

Gilad is een trotse vader van drie kinderen, en zijn gevoel voor avontuur heeft geleid tot vele trekking expedities buiten de gebaande paden. Wat je ook doet, daag hem vooral niet uit voor een spelletje schaak.