Grieks en Zuid Italiaans etniciteit - toplanden
Grieks en Zuid Italiaans etniciteit komt veel voor in de volgende landen, volgens de data van MyHeritage DNA gebruikers.
Selecteer andere etniciteit
De percentages vertegenwoordigen het deel van MyHeritage DNA gebruikers met Grieks en Zuid Italiaans etniciteit in dat land.
Geef alle landen weer
Grieks en Zuid Italiaans etniciteit
Mensen met Griekse en Zuid-Italiaanse etniciteit hebben oude wortels in het Griekse schiereiland, gecentreerd rond de Egeïsche zee en Ionische zeeën. Tegenwoordig vinden we mensen met Griekse en Zuid-Italiaanse etniciteit ook in Cyprus, de Kaukasus, het zuiden van Rusland, en de zuidelijke regio van Zuid-Italië. Zuid-Italië was misschien wel de eerste regio te worden bewoond door de oude Grieken buiten het Griekse schiereiland, zoals in de 8e eeuw voor Christus. Griekse cultuur en identiteit hebben de westerse beschaving voor eeuwen gedomineerd deels als gevolg van de verovering van Alexander de grote van een groot deel van de oude wereld en zijn introductie van de Griekse cultuur overal waar hij veroverde. De grote filosofen Socrates, Plato en Aristoteles helden uit het oude Griekenland, net als de reuzen van de oude literatuur, Homerus en Sophocles, en de beroemde wiskundigen en wetenschappers Pythagoras, Euclides en Archimedes. De oude Grieken hebben ook belangrijke bijdragen geleverd aan de kunsten, exploratie, politiek, architectuur, muziek, wetenschap, sport, enz. Culturele diffusie tussen Griekenland en Zuid-Italië leverde aanzienlijke culturele ontwikkeling op: het oude Griekse alfabet werd geïmporteerd naar Zuid-Italië en goedgekeurd door de Etrusken en uiteindelijk geëvolueerd in het Latijnse alfabet, het meest gebruikte alfabet in de wereld.