Filipijns, Indonesisch en Maleis etniciteit - toplanden
Filipijns, Indonesisch en Maleis etniciteit komt veel voor in de volgende landen, volgens de data van MyHeritage DNA gebruikers.
Selecteer andere etniciteit
De percentages vertegenwoordigen het deel van MyHeritage DNA gebruikers met Filipijns, Indonesisch en Maleis etniciteit in dat land.
Geef alle landen weer
Filipijns, Indonesisch en Maleis etniciteit
Deze regio van de wereld is de thuisbasis van honderden groeperingen elk verenigd door middel van hun eigen taal, de meeste in de Austronesische taalfamilie. Op de Filipijnen migreerden de oude bevolkingsgroep Negrito vanaf het vasteland van Azië om zich ongeveer 90.000 jaar geleden te vestigen op de eilanden. Hun nakomelingen zijn een grote bron van informatie voor hen die de pre-Spaanse cultuur bestuderen in dat gebied. Vandaag de dag zijn de meeste Filipijnen etnisch gezien Malayo-Polynesisch en hun taal valt in de Austronesische familie. Andere etnische groepen zijn de Ivatan, de Ilocano, Tagalog en de Cebuano. Veel van deze mensen zijn bekeerd tot het Christendom, terwijl in West-Mindanao en de Sulu-eilanden sommigen de islam aanhangen. Indonesië biedt plaats aan meer dan 300 etnische groepen. Deze grote groep valt uiteen in subgroepen zoals de Javanen, de Soendanezen, de Maleiers en de Madurezen. De oorspronkelijke Indonesiërs worden de Pribumi genoemd (“zonen van het land”). De etniciteiten die in Maleisië worden gevonden hebben dezelfde diversiteit. Het moderne hedendaagse Maleisiërs zijn verbonden door geografische verbondenheid, gedeelde geschiedenis en algemene cultuur. In de recente geschiedenis zijn mensen met Filipijnse, Indonesische en Maleise etnische oorsprong geëmigreerd naar Madagaskar, Guam en de Noordelijke Mariana eilanden en hebben ook hun genetische standpunten op deze gebieden verlaten.