Filipijns, Indonesisch en Maleisisch etniciteit - toplanden
Filipijns, Indonesisch en Maleisisch etniciteit komt veel voor in de volgende landen, volgens de data van MyHeritage DNA gebruikers.
Selecteer andere etniciteit
De percentages vertegenwoordigen het deel van MyHeritage DNA gebruikers met Filipijns, Indonesisch en Maleisisch etniciteit in dat land.
Geef alle landen weer
Filipijns, Indonesisch en Maleisisch etniciteit
Deze regio van de wereld is de thuisbasis van honderden groeperingen die elk zijn verenigd door middel van hun taal. De meeste vallen in de Austronesische taalfamilie. Op de Filipijnen migreerden de Negrito, een oude bevolkingsgroep, vanaf het vasteland van Azië om zich ongeveer 90.000 jaar geleden te vestigen op de eilanden – en hun nakomelingen zijn een grote bron van informatie voor hen die de pre-Spaanse cultuur bestuderen. Vandaag de dag zijn de meeste Filipijnen etnisch gezien Malayo-Polynesisch, en hun taal valt in de Austronesische familie. Andere etnische naties zijn de Ivatan, de Ilocano, Tagalog, Cebuano en vele anderen. Veel van deze mensen zijn bekeerd tot het Christendom, terwijl in West-Mindanao en de Sulu-eilanden sommigen de islam aanhangen. Toch hebben anderen nog hun animistische geloof behouden. Van de meer dan 300 etnische groeperingen in Indonesië en in tegenstelling tot de vroege Filipijnse immigratie, bestaat 95% uit autochtone Indonesiërs. Deze grote groep bestaat uit andere etnische groeperingen, waaronder de Javanen, de Soendanezen, de Maleiers en de Madurezen. De oorspronkelijke Indonesiërs worden de Pribumi genoemd (“zonen van het land”). Tot slot, hebben de etniciteiten die in Maleisië worden gevonden dezelfde diversiteit – en nog meer tot het punt dat moderne Maleisiërs verbonden zijn door andere overeenkomsten – zoals de geografische verbondenheid, gedeelde geschiedenis en algemene cultuur – niet per se gedeelde etniciteit, aangezien er zoveel verschillende etnische groeperingen dichtbij elkaar gevonden worden.