Noord- en West-Europees - toplanden
de etniciteit Noord- en West-Europees komt veel voor in de volgende landen, volgens de data van MyHeritage DNA gebruikers.
Selecteer andere etniciteit
De percentages vertegenwoordigen het deel van MyHeritage DNA gebruikers met etniciteit Noord- en West-Europees in dat land.
Geef alle landen weer
etniciteit Noord- en West-Europees
De bevolking van Noord- en West-Europa bestaat grotendeels uit Duitse, Franse en Nederlandse mensen. Deze regio werd beïnvloed door significante historische gebeurtenissen waaronder het ontstaan van de Katholieke Kerk, de Renaissance, de protestantse reformatie en de industriële revolutie. Imperialisme en kolonialisme hebben ervoor gezorgd dat Noord- en West-Europese volkeren zich over de wereld hebben kunnen verspreiden, met vooral grote groepen op het Amerikaanse continent en in delen van Afrika en Oceanië. Het gebied is de geboorteplaats van de westerse cultuur, met vernieuwingen in de kunst, literatuur, filosofie en wetenschappelijke methodologie die wereldwijd de standaard is geworden. West-Europeanen nemen in het bijzonder eten erg serieus. Europese culinaire praktijken en etiquette zijn zeer ontwikkeld. Wijn- en kaasproductie, gebak en koken zijn allemaal tot een kunst uitgegroeid.