Welkom
Mijn naam is Aaltje Rommers-Jong , en ik ben met deze site begonnen.
Deze site werd gemaakt met MyHeritage.com. Dit is een mooi systeem dat mensen zoals u en ik in staat stelt een privésite te maken voor de familie, een stamboom te bouwen en familiefoto's te delen. Als u nog opmerkingen of feedback over deze site heeft klik dan op hier om contact met mij op te nemen.
Onze stamboom is op deze site online geplaatst! Er zijn 10158 namen in onze familiesite.
De site is voor het laatst bijgewerkt op 13 dec 2017 en heeft momenteel 124 geregistreerd(e) lid (leden). Als u lid wilt worden, kunt u hier klikken.   Veel plezier!

Ga naar de stamboom

Ga naar familiefoto's
Familienieuws
Gisteren
Aaltje Rommers-Jong heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper vanuit Family Tree Builder
Aaltje Rommers-Jong heeft Engbertus Brandenburg , Margarieta Brandenburgh en Arent Brandenburgh toegevoegd aan stamboom: Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper
Aaltje Rommers-Jong heeft de gegevens bijgewerkt van Upkjen Brandenburgh-Dublinga , Engbert Brandeburgh , Stephen Brandenburgh , Catharina Vermeer-Brandenburgh en 12 andere mensen in de stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper
dec 11, 2017
Aaltje Rommers-Jong heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper vanuit Family Tree Builder
Aaltje Rommers-Jong heeft de gegevens van Hesther (Hester) Brandenburgh , Gerrit Brandenburgh en Margaretha Brandenburgh-de Lespierre bijgewerkt in stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper
Adam Christoffel Jong heeft 5 foto's toegevoegd aan het Family photos album
Meer weergeven
 
Start diavoorstelling
 
dec 06, 2017
Adam Christoffel Jong heeft 31 foto's toegevoegd aan het Family photos album
Meer weergeven
 
Start diavoorstelling
 
dec 05, 2017
Aaltje Rommers-Jong is lid geworden van een andere familiesite: fam Horn-Noordermeer Web Site
Aaltje Rommers-Jong heeft nieuwe versies gepubliceerd van de stambomen Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper en Rommers-Jong vanuit Family Tree Builder.
Aaltje Rommers-Jong heeft de gegevens van Theodorus van de Molengraft bijgewerkt in stamboom Rommers-Jong
Aaltje Rommers-Jong heeft een bron toegevoegd Nederland, Migratieregisters, 1810-1936 in de Rommers-Jong stamboom
Aaltje Rommers-Jong heeft een bron toegevoegd Nederland, Huwelijksregister (Burgerlijke Stand), 1811-1940 in de Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper stamboom
Aaltje Rommers-Jong heeft de gegevens van Aaltje Post-Kamper , Harmen Alberts Post , Harmpje Ekkelenkamp-Kamper en Gerrit Ekkelenkamp bijgewerkt in stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper
nov 28, 2017
Aaltje Rommers-Jong heeft de gegevens van Pieter Adrianus van Brummelen en Jannetje van Brummelen-Posch bijgewerkt in stamboom Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper
Aaltje Rommers-Jong heeft nieuwe versies gepubliceerd van de stambomen Jong-Jongh-Young-de Jong-Kamper en Rommers-Jong vanuit Family Tree Builder.
 
Bekijk oud nieuws
Nieuws
Familie verhalen:Landelijk Noord 1940-1945
Geplaatst door: Aaltje Rommers-Jong op 16 mei 2013 03:05
Begin mei 2013 is door de Centrale Dorpenraad het boek Landelijk Amsterdam-Noord 1940-1945 uitgegeven. Daarin is een heel hoofdstuk besteed aan de brieven van mijn grootvader Albert Jong Sr. (1886-1965), mijn vader Albert Jong Jr. (1916-1973) en zijn beide broers Meindert Jong en Aart Jong . Verder staan er herinneringen in van Piet Jong (Jansz.) uit Durgerdam. Zowel Piet als ik waren bij de boekpresentatie aanwezig. Het boek telt ruim 130 pagina's en is rijk geillustreerd. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en bij adressen van de Dorpenraad die te vinden zijn via de link: http://www.centraledorpenraad.nl/nieuw-boek-over-tweede-wereldoorlog-in-landelijk-noord
1 Reactie|43 weergaven|Volledig artikel bekijken
Familie herinneringen:Koeienpaadje of parallelweg?
Geplaatst door: Aaltje Rommers-Jong op 18 jan 2012 07:02
in het januarinummer van 2012 van Ons Amsterdam
0 Reacties|24 weergaven|Volledig artikel bekijken
Familie herinneringen:Herinneringen aan Schellingwoude
Geplaatst door: Aaltje Rommers-Jong op 19 nov 2010 10:14

Voor het maandblad "Ons Amsterdam" heb ik een column geschreven over de middenstand in de jaren vijftig op Schellingwoude. Misschien ook leuk voor enkele familieleden. Het stuk is geplaatst in het mei-nummer van 2009.

Schellingwoude, mijn geboortedorp, is in ruim zestig jaar veranderd, maar het is nog steeds een dorp in de stad. Toen ik jong was had je alleen "de dijk", "de sluis", de Liergouw en de Wijkergouw. Die zijn er nog steeds, alleen de Paterslaan tussen beide gouwtjes is erbij gekomen.

Wij woonden in het allerlaatste huis aan de oostkant van het dorp. Mijn geboortehuis is ongeveer tien jaar na de bouw van de Schellingwouderbrug afgebroken omdat het door de bouw van de brug ernstig verzakt was (tussen voor- en achterkant van het huis zat een hoogteverschil van ongeveer tien centimeter). Nu staat op die plek het tuincentrum*. Dat is nu de enige plek in het dorp waar je iets kunt kopen. Begin jaren vijftig was dat heel anders. Er waren drie groentenboeren (Klaas Rep, Coba Lust en De Vente), slager Willem Blaauw, bakker Hof, twee kruideniers (Van Vuure en juffrouw Dijkman), twee ventende melkboeren (tante Do Roele en Jan Langenberg, bijgenaamd "koetenkontje"), fietsenmaker Teun Gorter, café De Kievit, waar we als kind op woensdag- en zaterdagmiddag TV mochten kijken, een café midden in het dorp, manufacturenbaas Toon Kreetz (met de winkel van Fietje in de gang van het huis), twee kappers (Jo Kreetz en een verderop richting Nieuwendam). Verder Geert de schoenmaker, kolenboer Cor Boogaard, de smederij, schillenboer Cor Lof, de benzinepomp van Siem Westerneng en Corry Fockens, het petroleumvrouwtje met de handkar met vat. Bakker de Louw van Ransdorp en bakker Meij van Durgerdam kwamen langs de deur, evenals slager Jong van Durgerdam en Koopman Kak met haarspeldjes en dergelijke. We hadden twee dokters, het postkantoor op de sluis en een eigen school met drie lokalen (een kleuterlokaal en een lokaal ieder voor klas 1, 2 en 3 en voor 4, 5 en 6). Er was een Albert Heijn, nee, geen winkel, maar een geitenboer.

Aan de Liergouw was het kruidenierswinkeltje van Willem van Vuure en zijn vrouw tante Marietje. De kleine VIVO-winkel was gehuisvest in een schuur achter het huis; een andere schuur fungeerde als "het magazijn". Lange Willem ging eens per week de klanten langs, melde was er deze week "rel" was (reclame) en schreef de gewenste boodschappen op. Later bracht hij de boodschappen dan keurig thuis.

De andere kruidenier was de Vegé-winkel van juffrouw Dijkman. Toen zij op latere leeftijd trouwde en naar de Liergouw verhuisde werd de winkel overgenomen de De Frel, bijgenaamd "de lachende geit".

Alle de groetenboeren gingen langs de deur, Klaas Rep en de Vente met een vrachtauto en Coba Lust met paard en wagen. Rep had ook een winkel in de kelder van zijn huis, De Vente had een "echte" winkel.

In voor- en najaar ondernam iedereen met het Schellingwouderbootje de expeditie naar "de stad" om schoenen en jassen te kopen. Kleding maakte men zelf.

Dokter Sieswerda, die later verhuisde naar Nieuwendam, had de wachtkamer in de hal en de praktijkruimte in de achterkamer van het dubbele woonhuis. De medicijnen kwamen van apotheek Capon op het Purmerplein en werden rondgebracht door Aart van Vuure, beter bekend als "Aart Chocolaatje".

Schillenboer Cor Lof was geestelijk wat minder bedeeld. Hij mocht op Koninginnedag meedoen met blaastrappen, de wedstrijd voor de mannen. Alle mannen kregen een varkensblaas aan een touwtje aan de enkel gebonden en dan maar trappen. Wie het langst zijn blaas heel hield, had gewonnen. Ik herinner me een jaar dat Cor na vijf of zes blazen te hebben verbruikt met goedvinden van alle andere deelnemers de eerste prijs kreeg.

Dorpsfiguren waren Brammetje en Oude Gijs, de broers Westerneng, beiden prototypes voor Opa uit "Ja zuster, nee zuster".

Toch wel veranderd dat dorp!

* het tuincentrum is er niet meer als ik het goed heb zit er nu een "fietsenboer".

5 Reacties|584 weergaven|Volledig artikel bekijken
Familie verhalen:Jacob Jong en de kerk in Nieuwendam
Geplaatst door: Aaltje Rommers-Jong op 6 aug 2010 08:14
Verhalen over de kerk in Nieuwendam die (mede) door Jacob Jong is gebouwd.
0 Reacties|161 weergaven|Volledig artikel bekijken
Deze website:Foto's toevoegen
Geplaatst door: Aaltje Rommers-Jong op 23 jun 2010 07:43

De leden van deze website mogen foto's toevoegen onder de volgende voorwaarde: ze markeren op de foto wie de persoon is of ze zetten het erboven.

Bij het markeren moet gekozen worden uit de Stamboom. Dus niet de roepnaam maar de ZONDAGSE NAAM GEBRUIKEN! Als je begint met de eerste letter van de voornaam, zoekt het systeem een lijst van mogelijkheden, kies daaruit de persoon die je hebben moet (daar staat bij In stamboom ....), dus maak niet zelf een verkorte naam!

Als je dat niet doet, vind je de foto's niet terug bij de desbetreffende persoon. Ik zie dan zes namen voor een iemand en dat kan de bedoeling niet zijn.

En als je een vraag hebt of een opmerking, gebruik dan de mailfunctie of gebruik het Gastenboek (onder het tabblad Activeiten).

Willen jullie je a.u.b. hier aan houden, anders wordt het een ontzettende zooi en dat kan de bedoeling niet zijn,

0 Reacties|36 weergaven|Volledig artikel bekijken
Bezoeken
0011796