Welkom

Mijn naam is René Speur, ik beheer deze site.

Hier stond een verhaaltje dat de loftrompet stak over MyHeritage, ik heb dat wat aangepast. 

Ik probeer alle personen (en soms daarbij horende foto's) correct te plaatsen, maar het systeem werkt niet altijd mee.

Zo kan het voorkomen dat en in een familie "Jan X" voorkomt, en daarnaast, met dezelfde geboortedatum, "onbekend". Het is dan niet de doodgeboren helft van een tweeling (...), maar een fout van het systeem. Ik heb tot tweemaal toe getracht zo'n foutje te herstellen, maar dat mislukte. Bij een poging verdween het nageslacht met de foute benoeming....

Ik corrigeer dus niet meer.

Ook met foto's gaat het niet altijd goed. Een plaatje kan correct bij een persoon in de stamboom zijn geplaatst, maar vervolgens in een fotogalerijtje bij een andere figuur. Ik laat dat maar zo.

Verder is het best aardig om met deze stamboom bezig te zijn, zij het dat het te veel op werken lijkt. Verwacht dus niet al te veel activiteiten. Ik ben overigens zeker niet te beroerd om anderen te helpen bij de opbouw van een stamboom, ik zal zelf ook zo af en toe een beroep op anderen doen.

De situatie per 8 juli 2013: er werd me een verbeterde versie aangeboden, die heb ik dus binnengehaald. En jawel, nu hebben opa en oma van vaderskant ineens dezelfde foto. Grrrrr.. Zelfs een leek ziet dat de zaak niet klopt, kijk maar eens naar de fotogalerij onder dit algemene verhaaltje. Voeg daarbij de "smart matches" die vaak niet kloppen, je wordt wat moedeloos van het amateurisme. Ik ben gestopt met de controle op die overeenkomsten. Tel daar ook nog bij dat het systeem in staat is St. Maarten alleen maar in de Cariben te plaatsen en bij Bergen alleen maar denkt aan Noorwegen, en de lachspieren worden flink gekieteld. Tot slot krijg ik weinig medewerking van familie (en niet eens écht verre neven/nichten), ik gooi de handdoek in de ring. Mocht ik nog iets binnen krijgen plaats ik die aanvulling natuurlijk ( ik heb betaald tot 2020...) maar verder beperk ik me tot mijn andere stamboomsite (Mundia), die BETER en GRATIS is.

 

Familienieuws
nov 15, 2019
Marsha Vandermyde is lid geworden van een andere familiesite: Familie Bal Web Site
nov 14, 2019
Marsha Vandermyde is lid geworden van een andere familiesite: Vandermyde Web Site
Rene Speur heeft nieuwe versies gepubliceerd van de stambomen Speur en site136819721-tree1-April2012 vanuit Family Tree Builder.
Rene Speur heeft de gegevens bijgewerkt van Immetje Muntjewerf , Aaltje Pieters Bankert , Aarjen Cornelisz Kroon , Simon van der Neer en 6 andere mensen in de stamboom site136819721-tree1-April2012.
okt 20, 2019
Rene Speur heeft de gegevens van Jacob Paarlberg bijgewerkt in stamboom Speur.
okt 18, 2019
Rene Speur importeerde een stamboom vanuit een GEDCOM-bestand: Speur GEDCOM 010112.
okt 15, 2019
Rene Speur heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom site136819721-tree1-April2012 vanuit Family Tree Builder.
okt 14, 2019
Rene Speur heeft de gegevens van Aagtje Paarlberg , Neeltje Speur en Claas Aarjen Kroon bijgewerkt in stamboom site136819721-tree1-April2012.
okt 11, 2019
Rene Speur heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Speur vanuit Family Tree Builder.
Rene Speur heeft een foto toegevoegd van Willem de Graaf :
 
Rene Speur heeft de gegevens van Marijtje Naastepad , Antje Jonker en Willem de Graaf bijgewerkt in stamboom Speur.
okt 10, 2019
Rene Speur heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Speur vanuit Family Tree Builder.
okt 09, 2019
Rene Speur heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Speur vanuit Family Tree Builder.
okt 08, 2019
Rene Speur heeft de gegevens van Cornelia Speur bijgewerkt in stamboom Speur.
okt 02, 2019
Rene Speur heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de stamboom Speur vanuit Family Tree Builder.
okt 01, 2019
Rene Speur heeft de gegevens bijgewerkt van Aafje Speur , Lijsbeth Hendriks Paarlberg , Engel Andriesz Paarlberg , Maartje Engelsdr Schipper of Tromp en 9 andere mensen in de stamboom Speur.
  Bekijk oud nieuws
Nieuws
Er zijn geen nieuws items
Bezoeken
0002035