Dr. Yaniv ErlichChief Science Officer
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritage' genetische en genealogische datasets leveren een uniek uitzicht over het landschap van het menselijk genoom. Het is adembenemend End of quote.
Dr. Yaniv Erlich is een wereldvermaarde DNA wetenschapper die meermalen in Nature en Science heeft gepubliceerd. Bij MyHeritage overziet Yaniv alle aspecten van wetenschappelijke DNA onderzoek en innovatie, de ruggengraat van MyHeritage DNA. Yaniv werkte voor het eerst in 2012 samen met MyHeritage toen hij de World Family Tree van Geni benutte voor baanbrekend onderzoek. Onder de indruk van het commitment van het bedrijf jegens wetenschappelijk onderzoek, adviseerde Yaniv MyHeritage in 2016, zodoende het bedrijf van zijn waardevolle expertise voorziend gedurende de voorbereiding van de lancering van MyHeritage DNA. Sinds februari 2017 is hij in dienst getreden als Chief Science Officer.

Voordat hij bij MyHeritage kwam, stichtte Yaniv DNA.land, een project dat hij uitvoerde terwijl hij universitair docent Computer Science and Computational Biology aan Columbia Universiteit en kernlid van het New York Genome Center was. Hij is in het verleden ook eerste onderzoeker en een Whitehead Fellow aan MIT's Whitehead Institute geweest.

Yaniv, door Nature de Genoom Hacker genoemd, was de eerste die een grootschalig, crowd-sourced, genetische analyse opzette. Hij zag in menselijke genetica een krachtig gereedschap voor het waarheidsgetrouw in beeld brengen van familiegeschiedenis. Yaniv ronde zijn doctoraal aan de Watson School of Biological Sciences van Cold Spring Harbor Laboratory af in 2010 en won een veelheid aan awards als innovatief wetesnchapper, waaronder de Burroughs Wellcome Career Award (2013), de Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPA's Young Faculty Award (2017) en de IEEE/ACM-CS HPC Award (2008). In 2010 werd hij genoemd als een van de belangrijkste genoom onderzoekers van de toekomst ("Tomorrow's PIs team of Genome Technology").

In de zeldzame momenten dat hij niet in het laboratorium te vinden is, houdt Yaniv er van om er op uit te trekken en tijd door te brengen met zijn twee kinderen.