MyHeritage DNA-kit Gezondheid
Slechts$ 99‎
$ 199‎
+ verzending

Hoe het werkt

Ontdek hoe wij uitgebreide 42 gezondheidsrapporten genereren op basis van een eenvoudig wangstrijkje

Slechts$ 99‎
$ 199‎
+ verzending
Het is heel gemakkelijk:
Bestel de MyHeritage kit Gezondheid
Beantwoord een gezondheidsenquête die door een onafhankelijke arts zal worden geëvalueerd
Strijk langs uw wang en stuur het monster naar het lab
Een arts beoordeelt uw resultaten en u ontvangt deze na 3-4 weken

De test uitvoeren

Uit de MyHeritage DNA-test Gezondheid komt waardevolle informatie over uw gezondheid naar voren en geeft fascinerend inzicht in uw familiegeschiedenis. De kit bestaat uit een eenvoudig wattenstaafje waarmee u langs de binnenkant van uw wang schraapt (er is geen bloed of speeksel nodig); dit duurt maar 2 minuten. Stuur het monster per post terug naar het lab voor de analyses. Daarna krijgt u een uitnodiging om uw resultaten online te bekijken zodra deze beschikbaar zijn.

U bent in goede handen
Uw test omvat onafhankelijk toezicht door een arts. Een vragenlijst over uw gezondheidsgeschiedenis is vereist voordat u de test uitvoert. Uw antwoorden worden vertrouwelijk beoordeeld door een arts. Nadat uw resultaten zijn gegenereerd, zullen uw rapporten worden beoordeeld door het klinisch team van PWNHealth, dat zal bepalen of genetisch advies nodig is. Als genetisch advies wordt aanbevolen, is het opgenomen als onderdeel van de dienstverlening van PWNHealth.

DNA-analyse

Wanneer het lab uw DNA-monster heeft ontvangen, verwerken ervaren technici uw monster afzonderlijk; dit doen ze met behulp van hypermoderne technologie. In het lab extraheren en amplificeren we uw DNA en vertalen we de biologische informatie naar digitale onbewerkte gegevens. Wanneer uw DNA eenmaal is omgezet in digitale vorm, genereren onze algoritmen uw rapporten inzake genetisch risico en dragerschapstatus; met deze algoritmen worden ook uw geschatte etniciteit berekend en uw DNA-matches vastgesteld.

Onze technologie en normen

Wij gebruiken geavanceerde technologie om uw DNA te analyseren — een speciaal ontworpen Global Screening Array-formaat chip, met honderdduizenden strategisch geselecteerde sondes om de grootste hoeveelheid genetische variatie vast te leggen. De nieuwe chip biedt ons de flexibiliteit om rapporten voor meer aandoeningen toe te voegen, zonder dat we in de toekomst een nieuw DNA-monster hoeven in te nemen.

Bij sommige aandoeningen, analyseren we enkele veelvoorkomende varianten die sterk in verband worden gebracht met de aandoening en door uitgebreid onderzoek worden ondersteund. Als we een variant vinden die uw risico op het krijgen of doorgeven van een bepaalde aandoening verhoogt, controleren we dit resultaat voordat we het rapporteren. Om het resultaat te bevestigen, gebruiken we Sanger-sequencing, de standaard binnen de branche voor genetische tests.

Bij complexere aandoeningen, zoals hartziekte, analyseren we duizenden varianten binnen uw volledige genoom en genereren we een schatting van uw genetisch risico met behulp van een hypermoderne methode die we de polygene-risicoscore noemen. Dit is de meest uitgebreide aanpak voor het genereren van scores voor het genetisch risico op deze aandoeningen.

Privacy

Uw privacy en de beveiliging van uw gegevens is voor ons van het grootste belang. DNA-analyse wordt uitgevoerd in een CLIA-gecertificeerd, door de CAP geaccrediteerd laboratorium in de VS om ervoor te zorgen dat uw gegevens beveiligd en professioneel worden verwerkt en opgeslagen. De DNA gegevens worden beschermd door meerdere versleutelingslagen en opgeslagen op beveiligde servers.

De GINA-wet (de Genetic Information Nondiscrimination Act) beschermt u tegen discriminatie door werkgevers en zorgverzekeraars op basis van uw genetische informatie.
  • U bent de eigenaar van uw gegevens en u kunt deze op elk gewenst moment permanent verwijderen.
  • Wij zullen uw gegevens nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming met derden delen. Uw rapporten worden gedeeld met PWNHealth om het toezicht van de arts op uw test te faciliteren.
  • Wij zijn het enige DNA-bedrijf dat zich ertoe heeft verbonden uw gegevens nooit met verzekeringsmaatschappijen te delen.